Sudul litoralului riscă să rămână fără plaje

1 Apr
2010

Sudul litoralului riscă să rămână fără plaje după ce furtunile au devastat staţiunile Jupiter şi 2 Mai

Anul acesta, parcă mai mult decât niciodată, fenomenele meteorologice deosebite ce au avut loc la noi în ţară şi-au pus amprenta asupra mediului. La malul mării, porţiuni întregi de plajă şi de faleză au dispărut sau sunt pe cale să dispară, timp în care autorităţile nu pot găsi decât soluţii de moment sau proiecte “de viitor”.

Semnalele de alarmă au fost date mai ales pentru nordul litoralului, pentru Mamaia şi Eforie şi, în mai mică măsură, pentru Costineşti – Vama Veche. Însă, sudul litoralului este într-un pericol cel puţin la fel de mare.

Faleza din Mangalia, de pe porţiunea Plaja Diana – Hotel “Paradiso”, reabilitată în urmă cu cinci ani, s-a înclinat deja destul de mult, iar bucăţile de piatră se prăbuşesc, periodic. Către nord, la Costineşti, furtunile din ultimele luni au afectat destul de serios micul port amenajat artificial: “Au fost dislocate pietrele, iar puterea valurilor a afectat până şi stabilopozii. Am trimis o adresă DADL-ului, pentru a fi refăcut tot portul, pentru că suntem «prinşi» în proiectele de reabilitare a zonei, în urma fenomenului de eroziune”, afirmă viceprimarul Costineştiului, Marin Băduică, citat de Ziua de Constanţa.

Continuarea aici.

Poate va mai intereseaza

  • Furtunile au devastat statiunile Jupiter si 2 Mai
    Sudul litoralului ramane fara plaje. Furtunile au devastat statiunile Jupiter si 2 Mai. Anul acesta, parcă mai mult decât niciodată, fenomenele meteorologice deosebite ce au avut loc la noi în ţară...
  • Plajele romanesti, sufocate de betoane
    De ani buni, pe plajele din Romania domneste haosul si situatia nu pare sa se schimbe desi oficialii din Ministerul Turismului, indiferent de culoarea politica, promit ca vor remedia situatia. Dupa ce...

Comment Form

top